2019-03-26 14:23:52• hírek • Bede Emőke

Veszélyes bevetés Óváriban: két órán át küzdöttek a lángokkal a tűzoltók

Kályhából kipattanó parázs okozott hatalmas károkat Óváriban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője.

A hétfő esti bejelentés nyomán két habbal és vízzel oltó autó, 14 hivatásos és 6 önkéntes tűzoltó sietett az óvári házhoz. Kiérkezésük pillanatában a tűz már javában emésztette a házhoz tartozó, raktárként használt helyiséget és a lakóingatlan tetőszerkezetét is. A bevetés több mint két óráig tartott, s ennek során a tűzoltóknak több veszélyes helyzetet is meg kellet oldaniuk. Mint kiderült, odabent több gázpalack is volt, melyeket mindenképp ki kellett hozni, mielőtt felrobbannak, s egy adott pillanatban a tetőszerkezet egy része is leszakadt.

 

Öröm az ürömben, hogy az incidens során senki nem sérült meg, viszont az anyagi kár jelentős. A tető kb. 300 négyzetméteren hamuvá lett, csakúgy mint az odabent tárolt 500 kilogrammnyi kukorica is. A tűzoltóság szerint a lángokat az okozta, hogy a kályhából egy parázs kiesett, mely lángra lobbantotta a közelében található éghető anyagokat, innen pedig a tűz továbbterjedt a tetőszerkezetre is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: